Uitnodiging afscheid Bert van Oers: Sporen van vooruitgang Reflectie op de bonte ontwikkeling van de Onderwijspedagogiek in Nederland

Op woensdag 30 oktober neemt Bert van Oers afscheid als bijzonder hoogleraar Cultuurhistorische Onderwijspedagogiek. Zijn leerstoel is ingesteld namens de OGO Academie op de Vrije Universiteit. Bert is 42 jaar werkzaam geweest op de VU en heeft zich onder andere bezig gehouden met de theoretische en praktische ontwikkeling van Ontwikkelingsgericht Onderwijs.

05-07-2019 | 15:19

Ter ere van zijn afscheid is er een symposium waarin verschillende sprekers reflecteren op het belang van de Cultuur-Historische Theorie voor onderzoek en voor de onderwijspraktijk. Aansluitend zal Bert van Oers zijn afscheidscollege uitspreken in de aula van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
13.00-13.15 uur: Opening door Chiel van der Veen en Marjolein Dobber
13.15-13.45 uur: Presentatie Monique Volman: Betekenis als inspiratiebron
13.45-14.15 uur: Presentatie Wim Wardekker: Onderwijsonderzoek met pedagogische kwaliteit
14.15-14.45 uur: Presentatie Bea Pompert: Ontwikkelingsgericht Onderwijs op de toekomst gericht
14.45-15.00 uur: Afsluiting door Chiel van der Veen en Marjolein Dobber
15.00-15.45 uur: Koffie en thee, en verplaatsing naar de aula
15.45 uur: Afscheidscollege Bert van Oers: Sporen van vooruitgang. Reflectie op de bonte ontwikkeling van de Onderwijspedagogiek in Nederland
Aansluitend: Receptie

U kunt zich via deze link aanmelden

Bekijk het volledige programma met aanvullende informatie over de presentaties.